110-sentralen

  • Hjem
  • Nyheter
  • Nyheter
  • VIKTIG MELDING FRA MØRE OG ROMSDAL 110-SENTRAL SOM KAN REDDE LIV! I dag er det 1.desember og Røykvarslernes dag. 35 utrykninger til nattbranner i Møre og Romsdal Tre ganger i måneden begynner en bolig å brenne midt på natten i Møre og Romsdal. Nå står br

VIKTIG MELDING FRA MØRE OG ROMSDAL 110-SENTRAL SOM KAN REDDE LIV! I dag er det 1.desember og Røykvarslernes dag. 35 utrykninger til nattbranner i Møre og Romsdal Tre ganger i måneden begynner en bolig å brenne midt på natten i Møre og Romsdal. Nå står br

I dag er det 1.desember og Røykvarslernes dag.røykvarslerdagen

35 utrykninger til nattbranner i Møre og Romsdal

Tre ganger i måneden begynner en bolig å brenne midt på natten i Møre og Romsdal. Nå står brannhøytiden for døren igjen.

Brannvesenet i Møre og Romsdal rykket ut til 35 boligbranner mellom kl 23 og 07 i fjor. Det blir et gjennomsnitt rett under tre nattbranner hver eneste måned - hele året igjennom - bare i vårt fylke. Nå ber 110-Sentralen om at alle sjekker røykvarsleren ved inngangen til årets mest brannfarlige måneder.

- Når det brenner, er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, så man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor sammen med.

Bytt batteri i røykvarsleren
Brannvesenet anbefaler seriekoblede røykvarslere, på den måten varsler alle røykvarslere, når en av de oppdager røyk. Vi oppfordrer til å ha røykvarslere på alle soverom og oppholdsrom, samt i alle etasjer. Minstekravet er minst en i hver etasje, som skal høres godt på alle sove- oppholdsrom.

- En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier, og kontroller at du hører varsleren godt.

Desember og januar mest brannfarlig
Desember og januar er årets mest hektiske måneder for brannvesenet i Norge.

- Vi trekker innendørs, fyrer i peisen, lager fet mat på komfyren, tenner lys og ikke minst – drikker mer alkohol. Denne kombinasjonen er direkte brannfarlig.

Har du spørsmål eller bekymringer
Har du spørsmål ta kontakt med ditt lokale brannvesen, se vår nettside http://110-sentralen.no/ for kontaktinfo til ditt brannvesen.

roykvarslerdagen.no finner du nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten.

Om du har eldre eller pleietrengende mennesker i familie eller krets, ta ansvar også for deres sikkerhet og sjekk om de trenger din hjelp til å bytte batteri.

bekymret

Om du kjenner noen du er bekymret for med tanke på brannsikkerhet, kan man anonymt melde inn dette på https://branntips.no/