Opptak og lagring av bilder
Direktesendt video fra hendelsessted er av stor verdi for nødetatenes situasjonsforståelse. Dette hjelper nødetatene til å forstå situasjonen raskere og mer nøyaktig.
Nødetatene bruker video for å øke situasjonsforståelsen
Takk til deg som lot oss låne kamera på mobilen din
Direktesendt video fra hendelsessted er av stor verdi for nødetatenes situasjonsforståelse. Du hjelper nødetatene til å forstå situasjonen raskere og mer nøyaktig.
Litt om personvern
Din video og samtalen Møre og Romsdal 110-Sentral KF hadde med deg kan inneholde personopplysninger som vil komme til å bli anvendt av nødetatene.
Din video er lagret, og kan bli anvendt i forbindelse med hendelsen.
Etter 30 dager slettes videoopptak, lydlogg slettes etter 90 dager.
Det er Møre og Romsdal 110-Sentral KF som er behandlingsansvarlig for opptak og lagring av lyd og bildemateriale fra hendelser.
Politiet eller påtalemyndighet kan skriftlig, med hjemmel straffeprosessloven § 205, beslutte beslag eller innsyn i lyd og bildemateriale. Databehandler er ansvarlig for etterlevelsen av direktiv 95/46/EF (personvernforordningen) ved utlevering av materiale.
Kommunikasjon mellom nødetatene og mobiltelefoner som streamer til 110 er kryptert.
Bruk av Drone eller andre videokilder
I hendelser vil nødetatene kunne filme, bruke drone eller anvende annet opptaksutstyr. Er man i nærheten av hendelsesstedet er det sannsynlig at man kan bli filmet eller tatt bilde av.